Westin Adventure

WASALÄGER 2020

 

 

 

* Wasaläger SNÖ : 2-6/1 2020 Hotell Hallstaberget Sollefteå

* Wasaläger SNÖ: 24/1-26/1 2020 Hotell Hallstaberget Sollefteå

ENSKILDA SKIDLEKTIONER GÅR OCKSÅ ATT BOKA  ( och skidor finns att hyra)

( priset för lägren på :http://www.hallstaberget.se/  är 1250 kr/dygn inkl allt  för boende i dubbelrum)

Enkelrumstillägg 200:-/natt

Avbokning sker senast 1 vecka innan (annars krävs sjukintyg)

Som sagt, det börjar dra i hop sig till en ny skidsäsong. Förfrågningar har redan kommit in och vi har i år satt en övre gräns på ca 50 personer, allt för att hinna med er alla. För det är mycket vi skall förbättra.

· Teknikträning - uppför, utför, stakåkning och för de som vill även lite skateåkning. För att uppnå bästa möjliga effekt så filmar vi er, och går tillsammans igen de åtgärder som behövs för att Ni skall bli bättre skidåkare.

· Distans/intervallträning - för att effektivisera träningen och nå bästa möjliga resultat är det viktigt att träna rätt - vi prövar på de olika träningsmodellerna.

· Styrketräning - för att orka med all träning och bygga rätt sorts muskelgrupper får ni med er ett enkelt träningsprogram som går att genomföra hemma på vardagsrumsgolvet.

· Träningsinformation. Som vi tidigare berörde är det av yttersta vikt att man tränar rätt, oavsett bakgrund, konditionsnivå och ambitionsnivå. Gemensamt för oss alla är att vi vill bli bättre skidåkare, och denna teoridel hjälper er att förstå varför och hur just Ni skall träna.

· Vallnings och utrustningsinformation. Detta är en stor bit i skidåkningen. Att ha bra utrustning och vallning är inte på något sätt lika med att ha dyra skidor och en full vallalåda. Målsättningen med denna bit på lägret är att alla skall kunna preparera sina skidor för alla sorts väder och veta vad vallalådan bör innehålla. För den mer erfarne, utlovas tips från forna världsmästare i vallamysteriets konst.

· Kostinformation. Att äta rätt är också en konst. Lägret informerar om grunderna i att äta rätt, och vikten av att dricka, både under träning och emellan.

· Vinnande upplägg. Med en flerfaldig världsmästare som ledare får ni ett och annat vinnande tips för hur just Ni skall lyckas i Er framfart i skidspåren.

Wasaläger - vem leder ?
Eftersom det är så trevligt och givande att vara ledare på Wasaläger så är det gamla beprövade namn som håller i lägret även i år. Eller vad sägs om:

Håkan Westin - flerfaldig världsmästare inom långlopp, med två Vasaloppssegrar som kronan på verket. Företagare inom turistbranschen. Har varit med sedan starten i Wasalägrets historia.

Ann-Marie "Mia" Karlsson - har många mil i landslagsdressbenen under åren 88-93. Mångsysslare.

Vi väntar också gästföreläsare detta år, genom åren har bl a "Billan" / Jörgen Brink, Robin Bryntesson  besökt oss m fl - lite vill vi hålla för oss själva.

Möjligheten finns också att vi testar på skidskytte ett eftermiddags pass. På schemat för de som vill finns också härlig massage eller en SPA-behandling ( ingår ej i priset).

Wasaläger - för vem ?
Men jag kan ju inte åka skidor, jag kan väl inte osv… Gissa om många tycker så här. Egentligen är det ju just dessa som skall komma på Wasaläger och lära sig grunderna i vår underbara sport - längdåkning.

I och med att vi är flera ledare kommer vi som vanligt att dela in Er deltagare i olika grupper, allt från nybörjare till medel och till elitmotionärer. Oavsett erfarenhet, kondition och teknik kommer ni att ha nytta av lägret. För ingen är ju så bra så att man inte kan bli bättre. Och varför åker Charlotte Kalla eller Marcus Hellner på läger 10 dagar /månaden ? Oavsett er status som skidåkare kan vi utlova er en trevlig gemenskap på Wasaläger. Under dessa dagar äter vi, tränar, umgås under lite trevligare former, ja tillbringar det mesta av dygnets timmar gemensamt.

Bo och äta ?
Det gör vi på Hotell Hallstaberget, som ligger ett stenkast från spåren. Ta med badkläder! I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika. Hotellet har både dubbel och enkelrum samt en härlig SPAavdelning med6 olikabastu och pool. Ta med badkläder. 
Priset vi går ut med gäller för dubbelrum, enkelrumstillägg tillkommer.
Möjlighet finns även att bo billigare i 4-bäddsrum, ring hotellet för mer information.

Transporter ?
Enklast tar man sig till Sollefteå med bil, men även tåg, buss och flyg tar Er till den norrländska metropolen Sollefteå. Ring i god tid och boka för bästa möjliga pris. Kontakta oss om om ni är intresserade av samåkning - det brukar gå några bilar från Stockholmstrakten.

Samlingstider ?
Mer specifik information kommer efter anmälan.

Hur och när anmäler man sig ?
Ja, för att vara riktigt säker på att komma med är det nog bäst att ni inte funderar alltför länge. Intresset är stort och antalet platser 40 st. Skicka in anmälan via mail. Det går också jättebra att ringa!

När anmälan kommer in så kommer det en bekräftelse ut till er innan det börjar närma sig jul!

Mer info:
Mia Karlsson 070-360 24 05 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Håkan Westin 070-64 171 00 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.